Arkiv respirato -

Tro, hopp och Kaffedropp.

Då jag inte är en ägare av en mobil2000 får ni nöja er med mina dassiga nokiaX bilder. 
 
Idag for min kos mot dunkers. 
Tavelhängning, personal snack, intervjuer, samtal med Nic Schröder. 
Imorgon snackar jag med tidningen, torsdag kör vi vernissage och på fredag är det flashmob. 
 
Det känns som om jag lever ett rätt händelsefullt liv just nu. Helt makalöst underbart. 

ang. tidningar och sådant.

(foto: rebecka adin) 
 
Idag finner man en liten kort intervju med mig i HD ang. mitt projektarbete. 
Det är egentligen alltid lika spännande att läsa när man själv vet sanningen så nu tänkte jag att jag ska analysera den åt er. Det är fyra frågor och en inledning. De får ett poäng för varje rätt de gjort, max är fem.
 
"Dött behöver inte vara äckligt"
 
Introt:
Några frågor till Humle Rosenkvist som ställer ut fotografier av döda djur i olika positioner på RumEtt på Dunkers.
 
Min åsikt: 
frågor - yes. 
namn - yes
ställer ut - yes
döda djur - rätt där med. 
djur i olika positioner - känns som ett knepigt ordval, skulle föredra att säga miljöer. Då plural och positioner klingar fel i mina öron. 
plats - rätt. 
 
0,5p till HD. 
 
Första frågan: 
 Varför började du fotografera döda djur?

Vad det står att jag svara: 

– Det började med att jag hittade en död duva på skolgården. Från början var den hel, men efter några dagar var huvudet avslitet, till slut var det bara vingarna kvar. Jag tog hem dem och hängde upp dem i mattpiskan på gården och det blev något drömfångaraktigt, och det är utifrån det jag utvecklat mina bilder.

Vad jag egentligen svara: 

- Det började med att jag hittade en död duva på skolgården. Från början var den hel, men efter några dagar var huvudet avslitet, till slut var det bara vingarna kvar, Jag tog hem dem och hängde upp dem i mattpiskan på gården och det blev något drömfångaraktigt, och utifrån det jag utvecklat mina bilder.

1p till HD. 

 

Andra frågan:

Vad vill du visa med bilderna?

Vad det står att jag svara:

– Många tycker att döden är främmande och ruggig, men jag vill visa att det som är dött inte behöver vara äckligt. Jag har använt olika djur som jag hittat på stan, några fåglar, en råtta, några harar och satt dem i olika positioner. Råttan sitter på en trehjuling och en hare har hjälm och sitter i ett modellflygplan.

Vad jag egentligen svara:

- Det verkar som om många finner döda ting äckligt och ruggig, men vad gör det döda äckligare än det levande? Bara för att någonting är dött behöver det inte vara utslitna tarmar etc. 

Jag har använt olika djur som jag hittat på stan men även fått en väldans massa hjälp från mina vänner. Jag har några fåglar, en råtta, två harar. På bilderna är dom insatta i olika miljöer ex. en råtta har hjälm och sitter i ett modellflygplan och på en trehjuling finns där en hare. 

 

(Jag vet ärligt talat inte hur jag ska poängsätta detta. Det känns som om de framför mig på ett barnsligt sätt. Visst, jag är rätt barnslig. Men inte så naiv som det låter. 
Men samtidigt har dom väll fått med grunden så :) 

0,5p till HD.

 

Tredje frågan:

Det låter bisarrt?

Vad det står att jag svara:

– Det är ganska bisarrt, men lite komiskt också.

Vad jag egentligen svara:

jag kommer ärligt talat inte ihåg att jag nämt något om komiskt.. finner inget roligt i den alls då vissa av bilderna är baserade på fruktansvärda händelser. 
Sött må jag har sagt, för resultatet är bedårande. 

0p till HD. 

 

Fjärde frågan:

Vad har du fått för reaktioner på bilderna i skolan?

Vad det står att jag svara:

– Rätt positiva, men en tjej började gråta för att hon tyckte det var hemskt gjort mot djuren.

Vad jag egentligen svara: 

- Endast positiv egentligen. Där var visserligen en tjej som började gråta då de fick henne att tänka på hur hemsk människan är mot djuren i allmänhet. 

0p till HD. 

 

Totalt: 2/5p

 

Förutom att ni får mig att framstå som en naiv unge som är facinerad av djursex och även är rätt brutal och bissar är jag faktiskt nöjd med ert arbete. 
Jag vet även att jag var rätt rörig och exalterat under samtalet så kanske fick ni saker om bakfoten. Kanske sätter ni dit mig med flit. 
Jag vill i alla fall säga TACK för all publicitet är väll bra publicitet. Dessutom skrev ni rätt datum vilket är det viktigaste. Tyvärr skrev ni ingen tid med w/e.

 Kolla mer här: KLIcKKK


lördag.

idag...
- går vi på teaterrepetition
- tar ytlighetskritiska bilder med instagram
- dricker te
- lyssnar väldigt mycket på komten kommer
- dricker öl på GP
 
 

oh du långa dag.

I vanliga fall brukar fredagar vara min ultimata fixardag,
skolan består av två lektioner mellan 8.20 - 10.40 och sedan är jag en väldans massa tid till annat.
Det är oftast under dessa dagar jag får gjort alla läxor, hinner med ett och annat ärende, träffar lite folk och sedan är klockan runt fem och sen tar nattes äventyr igång.
Helt okej, asgött.
Tyvärr finns det de dagarna när man varken har ärenden eller läxor som man känner att man vill göra. Vad gör man då? Jag har även en massa dötid över i vanliga fall också även om jag stressar runder hej-vilt för jag tror att jag är slow. Så vore gött med lite awesome tidsfördrivande hemsidor som inte liknar 9gag eller tumblr. Länka plix?

Idag har jag i alla fall turen att jag har mitt livs första riktiga arbetsdag som inte är ett sommarjobb. Jag är pepp och raslös och vill nog egentligen bara dra ditt dirr. Men får allt chilla runder och sjunga högt till melissa horn en timme till.
Ciiiaao!